Iniciem la temporada de conferències mensuals amb el relat que Juan Carlos Casado, un dels homes que més eclipsis totals de Sol ha observat (18 ni més, ni menys), ens farà del viatge que va realitzar el juliol passat als Andes Xilens per contemplar el que alguns diuen que és “el més gran espectacle de la naturalesa”. Amb un reduït grup d’astrofísics de l’Instituto de Astrofísica de Canarias, en Juan Carlos va observar el fenomen des de l’observatori de Cerro Tololo, un dels emplaçaments privilegiats de l’ESO (Observatori Europeu del Sud). En aquests viatges s’encarrega de la cobertura fotogràfica de l’esdeveniment i cada any ens sorprèn amb noves imatges que destaquen per la seva espectacularitat. Tindrà l’ocasió de comentar-les i explicar-nos-ho el proper divendres, dia 20 de setembre, a les 20,15h, a La Cate.