El 21 de juliol de 1969, Neil Armstrong posava el peu a la superfície de la Lluna, i enguany s’han celebrat els 50 anys d’aquesta transcendental fita de la història de l’exploració de l’espai. A la Societat Astronòmica havíem decidit de dedicar un dia d’activitats astronòmiques per commemorar aquesta efemèride, però hi hagué un inconvenient que ho dificultà: aquella nit, la Lluna, ja en quart minvant, sortia tard, la qual cosa impedia que el públic assistent, especialment els nens, pogués observar-la al telescopi a una hora prudencial. Decidirem, doncs, de fer-ho en una data més adient.

El proper dissabte, dia 5 d’octubre,amb el nostre satèl·lit en quart creixent, a La Cate, celebrem EL DIA DE LA LLUNA, que constarà de les següents activitats:

– De 10 a 13h i de 16 a 18h. Curs de perfeccionament de processat d’imatges astronòmiques, a càrrec de José Jiménez. . El curs s’adreça preferentment als socis membres del Grup d’Astrofotografia de la Societat Astronòmica, que empren el programa PixInsight.

– De 18 a 20h. Sessions de realitat virtual. Mitjançant el dispositiu Oculus, els participants viuran l’experiència d’estar a l’Estació Espacial Internacional.

– De 20:15 a 21:30h. Conferència a càrrec de Joan Manel Soldevilla, amb el títol de “Tintín i la Lluna, molt més que un viatge”

– De 22h en endavant. Represa de les sessions de realitat virtual.

– A partir de les 21h. Plantada de telescopis davant de La Cate per observar la Lluna. Es projectarà la seva imatge en directe. S’observarà el nostre satèl·lit a l’ocular del telescopi i també es podran utilitzar unes ulleres especials que, connectades a l’ocular d’un telescopi, permeten contemplar còmodament la superfície del nostre satèl·lit. Esperem que els déus del cel siguin favorables i ens permetin de fruir de la visió de la bella Selene!